TIL | Όλα σχετικά με την ειδοποίηση "Trust This Computer" στο iPhone, το iPad ή το iPod
Τελευταία ενημέρωση στις 17 Ιουνίου 2025 από τον Jason BenΓια να συγχρονίσετε το iPhone με το iTunes, πρέπει πρώτα να εμπιστευτεί τον υπολογιστή. Με άλλα λόγια, μόνο μετά από εμπιστοσύνη σε έναν υπολογιστή, το iPhone σας θα επιτρέψει τη μεταφορά δεδομένων (φωτογραφίες, μουσική, επαφές, βίντεο κλπ.) Μεταξύ αυτού και του συγκεκριμένου υπολογιστή. Αν το iPhone σας δυσκολεύει έναν υπολογιστή, το αντιμετωπίζει ως μια απλή συσκευή φόρτισης κάθε φορά που τα συνδέετε χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB. Αυτό το άρθρο εξηγεί τις διαδικασίες για το πώς να πάρει το iPhone στην εμπιστοσύνη του υπολογιστή.

Πώς να πει εάν το iPhone σας εμπιστεύεται έναν υπολογιστή
Όταν συνδέετε το ξεκλείδωμένο iPhone σε έναν υπολογιστή, πρέπει να αναδυθεί ένα παράθυρο ειδοποίησης με την ερώτηση "Εμπιστευθείτε αυτόν τον υπολογιστή;" στην οθόνη του iPhone σας. Αυτό σας επιβεβαιώνει ότι το iPhone σας δεν εμπιστεύεται ούτε δυσπιστεί αυτόν τον υπολογιστή. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να προχωρήσετε στην εμπιστοσύνη / δυσπιστία. Εάν η ειδοποίηση δεν εμφανίζεται, τότε υπάρχουν δύο δυνατότητες:
- Το iPhone σας εμπιστεύεται ήδη αυτόν τον υπολογιστή. Μπορείτε να προχωρήσετε με την επιχείρησή σας.
- Το iPhone σας δυσκολεύει αυτόν τον υπολογιστή. Θα γνωρίζετε αν αυτό συμβαίνει όταν απορρίπτεται η προσπάθειά σας για κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ των δύο συσκευών.
Πώς να εμπιστεύεστε έναν υπολογιστή στο iPhone
- Συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή σας και ξεκλειδώστε το.
- The Εμπιστευτείτε αυτόν τον υπολογιστή; η ειδοποίηση αναδύεται.
- Στο κάτω αριστερό μέρος του αναδυόμενου παραθύρου, πατήστε το Εμπιστευθείτε.
- Ανοίξτε το iTunes στον υπολογιστή.
- Θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση στον υπολογιστή (Θέλετε να επιτρέψετε στον υπολογιστή αυτό να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με αυτό το iPhone;). Επιλέγω ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
- Αν δεν θέλετε το iPhone σας να εμπιστεύεται αυτόν τον υπολογιστή, επιλέξτε Μην εμπιστεύεστε.
Πώς να εμπιστεύεστε έναν υπολογιστή που έχει προηγουμένως εμπιστευτεί στο iPhone σας
Αν επιλέξετε Μην εμπιστεύεστε όπως εξηγείται στο τελευταίο σημείο παραπάνω, η ειδοποίηση αξιοπιστίας δεν θα εμφανιστεί ποτέ στο iPhone σας μέχρι να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου. Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, έχετε αλλάξει γνώμη και τώρα θέλετε να εμπιστευτείτε τον υπολογιστή, προχωρήστε ως εξής.
- Αποσυνδέστε το iPhone από τον υπολογιστή.
- Αγγίξτε το Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
- Μεταξύ των επιλογών που θα εμφανιστούν, μετακινηθείτε προς τα πάνω και προς τα κάτω μέχρι να βρείτε, Γενικός . Αγγίξτε το.
- Αυτό θα σας οδηγήσει σε μια οθόνη με την επιλογή, Επαναφορά. Επιλέξτε αυτήν την επιλογή.
- Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την επιλογή, Επαναφορά τοποθεσίας και απορρήτου.
- Αν το iPhone σας έχει κωδικό πρόσβασης, θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης. Συμμορφώνομαι.
- Ενημερώστε το iTunes σας. Αν είναι ενημερωμένα, μεταβείτε στην επόμενη διαδικασία.
- Χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB, επανασυνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή και ανοίξτε το iTunes.
- Μια ειδοποίηση με την ερώτηση "Θέλετε να επιτρέψετε σε αυτόν τον υπολογιστή να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες σε αυτό το iPhone;" θα εμφανιστει. Παρακέντηση ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
- Αποσυνδέστε και επανασυνδέστε το iPhone στον υπολογιστή. Η ειδοποίηση εμπιστοσύνης πρέπει να εμφανιστεί αυτή τη φορά. Παρακέντηση Εμπιστευθείτε.
- Σε σπάνια περίπτωση που η ειδοποίηση αποτύχει να εμφανιστεί, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και το iPhone. Επανάληψη.
Πώς να δυσπιστούμε έναν αξιόπιστο υπολογιστή στο iPhone σας
Ίσως θελήσατε να δυσπιστούμε έναν υπολογιστή, αλλά εσείς το εμπιστευθήκατε εσφαλμένα ή ίσως να εμπιστευθήκατε έναν υπολογιστή, αλλά τώρα αμφιβάλλετε για την "αξιοπιστία" του. Αυτός είναι ο τρόπος τροποποίησης:
- Αποσυνδέστε το iPhone από αυτόν τον υπολογιστή.
- Πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις > Γενικός > Επαναφορά > Επαναφορά τοποθεσίας και απορρήτου. (Σας έχουμε δείξει πώς να το κάνετε αυτό στην παραπάνω διαδικασία).
- Χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB, συνδέστε το iPhone στον υπολογιστή που θέλετε να δυσπιστούμε.
- Θα εμφανιστεί η ειδοποίηση εμπιστοσύνης. Επιλέγω Μην εμπιστεύεστε.
- Αυτό έγινε, το iPhone σας σταματά να εμπιστεύεται αυτόν τον υπολογιστή μέχρι την ημέρα που θα αλλάξετε γνώμη.
Συμπέρασμα
Να θυμάστε πάντα ότι η ειδοποίηση εμπιστοσύνης στο iPhone σας αποτελεί προφύλαξη ασφαλείας. Πρέπει λοιπόν να είστε πολύ προσεκτικοί όταν εμπιστεύεστε οποιοδήποτε υπολογιστή.
Αποκατάσταση στοιχείων iOS
Το αδιαμφισβήτητο και αποτελεσματικό εργαλείο για την ανάκτηση των δεδομένων σας!!
Βασικά χαρακτηριστικά:
- Ανάκτηση ιστορικού συνομιλιών WhatsApp, μηνυμάτων Facebook Messenger, Viber
- Ανάκτηση χαμένων φωτογραφιών, μηνυμάτων, κλήσεων, επαφών κ.λπ.
- Υποστηρίζει πρόσφατα μοντέλα iPhone: iPhone 14, 15 και 16
- Λειτουργεί στις ενημερωμένες εκδόσεις iOS: iOS 26, κ.λπ..
- Λειτουργεί σε Windows 10/11, Big Sur, Catalina, macOS 15/26, κ.λπ..
- Φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας και εύκολη στην παρακολούθηση διαδικασία

Σχετικά άρθρα
iPhone DFU Mode: Τι είναι αυτό και πώς να εισέλθετε και να βγείτε από τη λειτουργία iPhone DFU
iPad Mode DFU: Εδώ είναι όλες οι λεπτομέρειες που πρέπει να ξέρετε
iPhone Stuck στη λειτουργία ανάκτησης με iOS11; Διορθώνει εδώ!
Το iPhone διατηρεί την επανεκκίνηση; Εδώ είναι πώς να το διορθώσετε